Výtečné kokosové kuličky ve stylu Raffaello vhodné i pro vegany.
- 100 g kokosového krému*
- 50 g kakaového másla*
- 25 g panenského kokosového oleje*
- 170 g světlého třtinového cukru*
- 130 g strouhaného kokosu*
- 80 ml horké vody
- 40 - 50 ks mandlí*
- strouhaný kokos* na obalení
Na vodní lázni rozpustíme kokosový krém, kakaové máslo a kokosový olej. Poté přimícháme cukr (rozmixovaný na prášek) a horkou vodu, přisypeme kokos a důkladně promícháme. Směs necháme v chladu, dokud trochu naztuhne. Mezitím oloupeme mandle - zalijeme je horkou vodou a po několika minulách oloupeme. Ze směsi tvoříme okolo každé mandle kuličku, kterou obalíme v kokosu. Kuličky necháme několik dní odležet, aby se chuť a vůně kakaového másla propojila s chutí a vůní kokosu.
TIP: Když se vychlazený kokosový olej rozpouští v ústech, působí příjemným chladivým dojmem, a proto jsou kokosové kuličky nejlepší dobře vychlazené.
* = pokud možno bio, od souseda nebo domácí